Гройсман обіцяє карати тих, хто не підвищить «мінімалку»

Читать на русском
Роботодавці, які не забезпечать виплату працівникам заробітної плати на рівні мінімум 3200 гривень, будуть покарані.
Володимир ГройсманФото: Facebook

Роботодавці, які не забезпечать виплату працівникам заробітної плати на рівні мінімум 3200 гривень, будуть покарані.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту до державної установи «Урядовий контактний центр», передає прес-служба Кабінету міністрів, пише «Слово і Діло».

«Для нас дуже важливо, щоб та ініціатива, яку я вніс, про 3200 гривень мінімальної заробітної плати для працівників була виконана. Оскільки це вже закон, який передбачає, що кожна людина, яка працює, має отримати нарахування заробітної плати не менш ніж 3200 гривень», – зазначив Гройсман.

«Щодо бюджетної сфери, то всі необхідні видатки передбачені, й понад мільйон працівників бюджетної сфери вже будуть отримувати не менш ніж 3200 гривень нарахованої заробітної плати», – підкреслив він.

Прем'єр наголосив, що роботодавці, які не забезпечать виплату працівникам заробітних плат на рівні не менш ніж 3200 гривень, будуть покарані.

Уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки – РозенкоПавло Розенко заявив, що уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки та інших порушень прав працівників у зв'язку з збільшенням мінімальної зарплати.

«Чесному бізнесу, відкритому, публічному, немає чого тут боятися. Звісно, тих, хто хоче піти в тінь, хто не хоче платити людям заробітну плату, віддати їм належне хоча б на мінімальному рівні 3200 гривень нарахування, будемо тих карати», – повідомив прем’єр.

«Але чесний, «білий» бізнес, який платить людям заробітну плату, з цієї заробітної плати платить податки, йому немає чого боятися», – додав Гройсман.

Нагадаємо, Кабмін виділив 40 мільярдів гривень на підвищення мінімальної зарплати бюджетникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: