Україна вже вичерпала річну квоту на поставку меду в ЄС

Читать на русском
Українські виробники до 11 січня поставили в країни Євросоюзу річну кількість безмитного меду.

Станом на 11 січня 2017 квота на безмитний експорт українського меду в європейські країни вичерпана на 100%, на 64% вичерпана квота на цукор, на 78% - на виноградні і яблучні соки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Як і в минулому році, українська аграрна продукція користується великим попитом серед європейських імпортерів. Про це свідчать показники використаних квот станом на 11 січня 2017 року. Наприклад, вже повністю використані обсяги тарифних квот для безмитного експорту українського меду. Квота на імпорт м'яса птиці на перший квартал поточного року також повністю вичерпана», - розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За словами Трофімцевой, за 2016 було використано повністю квоти на мед, цукор, овес, ячмінну крупу і борошно, солод, кукурудзу, оброблені томати та інші продуктові групи.

«Нова статистика знову підкреслює важливість нашої роботи з питань розширення доступу українських аграрних експортерів на ринки ЄС. Це питання буде залишатися в 2017 році на порядку денному роботи нашої команди», - підкреслила Трофімцева.

Нагадаємо, експорт цукру з України склав близько 466 тис. тонн за підсумками 2016 року, що перевищує обсяг експорту в 2015 році більш ніж в чотири рази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: