Україна наростила експорт кукурудзи в 20 разів

Читать на русском
Зростання експорту кукурудзи пов'язане з активним надходженням цієї зернової культури від виробників, що почали на місяць раніше збирати новий врожай.

У жовтні 2016 року порівняно з вереснем Україна збільшила експорт зернових культур і борошна на 1% – до 4 млн тонн, при цьому майже в 20 разів зріс обсяг експорту кукурудзи та на 11,6% – експорт проса.

Щодо інших культур, включаючи також борошно, поставки знизилися, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ПроАгро».

Збільшення експорту кукурудзи пов'язане з активним надходженням цієї зернової культури від виробників, що почали місяцем раніше збирати новий врожай.

Незважаючи на істотне зростання в жовтневому експорті зернових кукурудзи, її частка в загальному обсязі трохи перевищила третю частину експорту, тоді як більш ніж половина всього експортованого зерна була представлена продовольчою та фуражною пшеницею.

Застаріле обладнання «Укрзалізниці» не дозволяє отримувати прибуток від рекордного врожаю – BloombergЗастаріле обладнання «Укрзалізниці» заважає українським фермерам продавати рекордні врожаї, які спостерігаються в останні роки, в той час як економіка країни й без того страждає від конфлікту з Росією.

Як повідомлялося раніше, в 2016 році виробництво зернових і зернобобових культур у заліковій вазі очікується в межах 64,2 млн тонн, що на 4 млн тонн більше порівняно з минулим роком за врожайності 44,8 ц/га.

З початку 2016/2017 маркетингового року з України було експортовано 17,3 млн тонн зернових станом на 25 листопада, що на 815 тис. тонн перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: