Порошенко назвав перше завдання для нового очільника Одеської області

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко назвав дорожнє будівництво пріоритетним завданням для новообраного очільника Одеської облдержадміністрації.

Президент України Петро Порошенко назвав перше завдання для новопризначеного одеського губернатора – дорожнє будівництво.

Про це Глава держави сказав на представленні нового голови Одеської ОДА Максима Степанова, передає «Слово и Дело».

«Позиція перша – це дорожнє будівництво. Уявіть собі, що 2016 року на дорожнє будівництво в Україні було передбачено 12 мільярдів гривень. А в 2017 році передбачено 30 мільярдів. Ніколи за всі попередні роки навіть на 12 мільярдів не виходили. А цього року – 30! І це мій пріоритет. Дорожнє будівництво – це локомотив економіки», – наголосив Президент.

За його словами, минулоріч в Одесскій області не використали майже третину виділених на це коштів.

ЄІБ виділив 150 мільйонів євро на реконструкцію залізниці на півдні УкраїниЄвропейський інвестиційний банк (ЄІБ) ухвалив рішення про виділення кредиту в розмірі 150 мільйонів євро ПАТ «Укрзалізниця».

«Якщо ми візьмемо показники 2016 року, то на Одеську область було заплановано з усіх джерел фінансування 1 мільярд 20 мільйонів грн. Це другий показник в Україні. А знаєте, скільки було освоєно? Трохи більше, ніж 900 мільйонів ... То тендер не організували, то підрядника не знайшли, то проекту немає ... Одещина не використала більш ніж 300 мільйонів гривень, які передбачені в Бюджеті», – зазначив Порошенко.

Крім того, підкреслив він, згідно з даними незалежного моніторингу, Одещина входить до четвірки областей із найбільшою вартістю будівництва кілометра дороги.

В Одеській області зберігаються обмеження на рух транспортуВ Одеській області в зв'язку зі складними погодними умовами зберігається низка обмежень на рух автомобільного транспорту. На дорогах державного та регіонального значення заторів не зафіксовано.

«Я думаю, що мають бути проведені якісні тендери, своєчасні проекти, й дорога на батьківщину Президента має бути добудована», – підсумував Глава держави.

Раніше повідомлялося, що сьогодні Максима Степанова призначили головою Одеської обласної державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: