НАБУ розслідує діяльність голови Нацбанку

Читать на русском

Національне антикорупційне бюро почало розслідування діяльності голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.
Валерія Гонтарева

Національне антикорупційне бюро України розслідує діяльність керівника Національного банку України Валерії Гонтаревої і директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна.

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook прокурор ГПУ, помічник генерального прокурора Владислав Куценко.

«На підставі мого рапорту НАБУ початок розслідування діяльності Гонтаревої і Ворушиліна! Кримінальне провадження зареєстровано в Єрдрей за №52017000000000006 за ч.3 ст.365-2 Кримінального кодексу України. У рапорті я підняв питання про махінації з активами ліквідованих банків на суму близька 315, 6 млрд грн і про можливу причетність до таких махінацій керівниці НБУ і директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», - повідомив Куценко.

За його словами, мова йде про штучне заниження вартості активів 68 банків, що ліквідуються з 415 млрд грн до 99,4 млрд грн, з метою продажу таких активів за безцінь підконтрольним суб'єктам.

Куценко також зазначив, що в разі доведення провини, порушникам закону може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України зареєстрували чергове кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення народним депутатом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: