На свята в зоні АТО бойовики порушували «режим тиші» у всіх гарячих точках – ОБСЄ

Читать на русском
В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі під час зимових свят зберігався високий рівень насильства. Спостерігачі фіксували порушення режиму тиші у всіх відомих гарячих точках.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували з 2 по 8 січня 336 випадків порушення режиму припинення вогню.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Слово і Діло».

Випускників військових кафедр залучатимуть до служби в АТО добровільноВипускників військових кафедр цивільних ВНЗ будуть призивати на службу в АТО тільки добровільно.

«На Донбасі за останні три тижні складається враження, що ті, хто наказував стріляти і ті, хто, власне, стріляли абсолютно забули про Різдво. На православне Різдво (7 січня) наші спостерігачі фіксували порушення режиму припинення вогню у всіх уже відомих «гарячих точках». Зі своєї позиції між підконтрольними урядові населеними пунктами Пищевик та Гнутове, наприклад, вони чули 40 вибухів, оцінені як розриви гранат автоматичного гранатомета, два вибухи у повітрі, вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а також 56 вибухів невизначеного походження», - повідомив він.

В цілому він підсумував, що в період з 2 по 8 січня 2017 р. зафіксували спостерігачі місії 336 випадків порушення режиму припинення вогню. Так, тижнем раніше таких порушень було значно менше, а саме 121 випадок.

Нагадаємо, в Донецькій області з 31 грудня до 1 січня прозвучало 240 вибухів.

Раніше голова ОБСЄ Себастьян Курц назвав пріоритетом конфлікт в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: