Торгівля Кримом та Донбасом: експерт оцінив відповідь АП на заклики Пінчука

Читать на русском
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Поки що Президент дійсно багатозначно мовчить і, напевно, це правильно, оскільки відповідальність за домовленості в результаті доведеться брати на себе йому.

Про це політолог-міжнародник Олег Волошин написав на своїй сторінці Facebook, передає «Слово і Діло».

«Костянтин Єлісєєв – один із найкращих українських дипломатів. Відповідь на публікацію Пінчука, як водиться в Україні, принесе йому більше слави, ніж його реальні досягнення у відстоюванні українських інтересів за столом переговорів. Що несправедливо, але зрозуміло. Тим більше, що якщо Пінчуку дали шпальту під колонку, то АП виділили місце лише в секції «Листи до редакції», – пише Волошин.

Ймовірно, припускає експерт, це зроблено для забезпечення швидкості публікації, тож «зраду» тут шукати не потрібно.

«Просто в американців є теми й важливіші за Україну, а в редакторів – черга з колонок. Сама форма відповіді дуже правильна. Це набагато ефективніше, ніж витрачати час на гучні заяви в Києві», – вважає він.

Кремль «здасть» Донбас протягом півтора років – ТукаЄ всі ознаки того, що Росія не збирається утримувати окуповану частину Донбасу довше, ніж до середини 2018 року.

«Але найголовніше інше. Як дипломат Єлісєєв зобов'язаний був зафіксувати все те, що він сказав. З однієї простої причини: ніхто переговори через газети не веде. І хто сказав, що з тим, що написав Пінчук, згодні в Кремлі?», – констатував експерт-міжнародник.

Тому, на його думку, не варто надавати зайвої ваги рутинній дипломатичній практиці. «Після затвердження Трампа в Білому домі, коли почнуться реальні пошуки компромісу, ось тоді буде реальний предмет для розмови», – резюмував Олег Волошин.

Як повідомлялося раніше, олігарх Віктор Пінчук опублікував статтю у Wall Street Journal, в якій заявив, що Україна має пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією, а також погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі.

В АП закликали не торгувати українськими територіями, а відмову від європейської інтеграції назвали політичним самогубством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: