Двох кримських депутатів-сепаратистів віддали під суд

Читать на русском
Апеляційний суд передав до судів кримінальні провадження стосовно двох колишніх депутатів Верховної Ради Криму.

Апеляційний суд України задовольнив клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим про визначення підсудності в кримінальному провадженні за обвинуваченням Віталія Нахлупіна і Світлани Савченко в сприянні анексії Росією Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури АРК.

Так, суд постановив, що кримінальне провадження щодо екс-депутата Нахлупіна визначатиме Святошинський районний суд Києва, щодо ж його колеги Світлани Савченко - Печерський районний суд Києва.

В ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що в березня 2014 ці депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу і сприяли окупації Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимний державне утворення «Республіка Крим», повідомили в прокуратурі.

Зазначеним обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року Прокуратурою Автономної Республіки Крим до суду було направлено обвинувальні акти щодо 11 колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: