Три країни бойкотують чемпіонат світу з біатлону в Росії

Читать на русском
Збірні Чехії, Норвегії і Великобританії будуть бойкотувати етап Кубка світу з біатлону, який пройде в Росії.

Збірні Чехії, Норвегії і Великобританії мають намір бойкотувати етап Кубка світу з біатлону, який повинен відбутися в російському місті Тюмень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на 24.ua.

Глава Федерації біатлону Чехії Іржі Хамза заявив, що збірна Чехії з біатлону має намір бойкотувати етап Кубка світу в Тюмені повним складом,.

Він зазначив, що такими діями збірна Чехії висловлює свій протест проти дій Росії, яка в черговий раз потрапила в допінговий скандал.

Як відомо, WADA надала Міжнародному союзу біатлоністів (IBU) список з понад 30 росіян, які вживали заборонені препарати.

Союз біатлоністів Великобританії опублікував на офіційному сайті організації відповідну заяву.

«IBU був проінформований, що рада Союзу біатлоністів Великобританії прийняла одноголосне рішення не брати участь в етапі Кубка світу в Тюмені»,- йдеться в заяві.

А спортсмени Норвегії вимагають від Міжнародного союзу біатлоністів за допінг-скандал скасувати в Росії всі заплановані заходи. Інакше збірна Норвегії також розгляне можливість бойкоту всіх змагань в Росії.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет рекомендував спортивним федераціям скасувати змагання, які повинні були проходити в Росії. До такого висновку в МОК прийшли після оприлюднення другої частини доповіді канадського юриста Річарда Макларена про допінг у російському спорті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: