Експерти Давоса назвали глобальні загрози найближчого десятиліття

Читать на русском
Експерти Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі підготували щорічну доповідь про глобальні ризики Global Risks Report 2017.
Фото з відкритих джерел

Експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі підготували щорічну доповідь про глобальні ризики.

Прогноз міститься в підготовленій ВЕФ доповіді The Global Risks Report 2017, повідомляє «Слово і Дело».

Згідно з ним, відсутність довіри та конфлікти між державами, ймовірність стихійних лих, збільшення прірви між доходами населення, кіберзлочини, теракти та суттєве збільшення числа вимушених мігрантів – найбільш імовірні ризики, з якими людство може зіткнутися цього року.

Так, експерти назвали 30 глобальних ризиків і розділили їх на п'ять категорій: економічні, екологічні, геополітичні, соціальні та технологічні. Крім того, в доповіді вказані 13 тенденцій, які можуть посилити ці ризики.

Експерти підкреслюють, що найбільші ризики – природні. Три позиції з цієї сфери – екстремальні погодні явища, масштабні стихійні лиха та ризики антропогенних екологічних катастроф – увійшли до десятки найбільш імовірних ризиків 2017 року, при цьому два перших ризики входять до трійки світових.

В NASA назвали дату всесвітнього потопуВчені з NASA розповіли про можливу дату всесвітнього потопу, який завдасть величезної шкоди людству.

Геополітичні ризики є другою за значущістю категорією. На першому місці серед них – великі теракти, далі – конфлікти між державами та нездатність ефективного держуправління. Наслідком останнього експерти ВЕФ назвали конфлікт у Сирії, який спровокував міграційну кризу.

Згідно з доповіддю, на третьому місці опинилися технологічні ризики – крадіжка особистих даних чи махінації з ними та масштабні кібератаки.

Серед 13 тенденцій, здатних посилити глобальні ризики або змінити співвідношення між ними, названі зміна клімату, погіршення стану навколишнього середовища, старіння населення, зростання популізму й націоналізму, зміна ролі міжнародних організацій, серед яких ООН, МВФ і НАТО, посилення поляризації суспільства та інші чинники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: