Дещиця назвав провокацією руйнування польського пам’ятника у Львівській області

Читать на русском
Посол України в Польщі Андрій Дещиця прокоментував інцидент із руйнуванням пам’ятника загиблим полякам на Львівщині, назвавши його провокацією.
Андрій ДещицяФото з відкритих джерел

Україна рішуче засуджує акт вандалізму щодо пам’ятника загиблим у 1944 році полякам у Гуті-Пеняцькій, що у Львівській області.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, інформує «Слово і Діло».

Дипломат відзначив, що метою цієї провокації є загострення українсько-польських відносин.

«Ми рішуче засуджуємо цей варварський акт вандалізму! На місці вже працює слідча група. Злочинці мають бути знайдені й покарані. Все вказує на те, що ті, хто скоїв акт вандалізму в Гуті-Пеняцькій, не мають нічого спільного з Україною! Метою цієї провокації є загострення польсько-українських відносин! Але ми не дозволимо бути спровокованими! Українці та поляки – мудрі народи, які цінують спільну дружбу й співробітництво, й добре знають, кому важливе виникнення такої провокації, як у Польщі, так і в Україні», – написав Дещиця.

Савченко передумала скасовувати норму про відповідальність за невизнання УПА героями УкраїниПерший номер Батьківщини провалила обіцянку щодо скасування законодавчої норми, відповідно до якої невизнання УПА героями України тягне за собою кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, відео руйнування пам’ятника полякам, що були вбиті під час німецько-фашистської окупації в селі Гута-Пеняцька, сьогодні з’явилося в російських соціальних мережах.

Як відомо, 22 липня 2016 року Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: