Савченко передумала скасовувати норму про відповідальність за невизнання УПА героями України

Читать на русском
Перший номер Батьківщини провалила обіцянку щодо скасування законодавчої норми, відповідно до якої невизнання УПА героями України тягне за собою кримінальну відповідальність.
Надія Савченко

Народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко провалила обіцянку щодо скасування законодавчої норми, відповідно до якої невизнання воїнів Української повстанської армії героями України прирівнюється до кримінального злочину.

Зобов’язання Савченко зробити це до кінця вересня «Слово і Діло» зареєструвало 12 серпня.

Йдеться про закон «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті». Тоді ж Савченко заявила, що проситиме колег по парламенту утриматися від дзеркальної заяви у відповідь на рішення Сенату та Сейму Польщі щодо Волинської трагедії 1943-1944 років.

Однак відбулося все з точністю до навпаки. 8 вересня Верховна Рада відповіла на заяву польських парламентарів щодо Волинської трагедії, під час голосування за відповідну постанову Савченко була відсутня в сесійній залі. До того ж, до кінця місяця вона так і не зареєструвала в Апараті Ради жодного законопроекту щодо внесення змін до Закону «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті».

Це вже друга невиконана обіцянка Савченко в ранзі депутата українського парламенту. Виконаних зобов’язань у представниці «Батьківщини» поки що немає.

Ознайомитися з тим, як виконують свої обіцянки інші народні обранці, можна в рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: