ДСНС прогнозує ускладнення погодних умов

Читать на русском
Також очікуються сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 метрів в секунду.

Внаслідок переміщення в Україну активного циклону з Чорного моря сьогодні, 8 січня, очікуються складні погодні умови у вигляді сильних снігопадів в південних і центральних областях України.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС), посилаючись на прогнози Укргідрометцентру, передає «Слово і Діло».

На території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см, в Одеській і Миколаївській – до 35 см.

Також очікуються сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с. У Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях ДСНС прогнозує ожеледь на проводах, деревах і дорогах.

У зв'язку з сильними снігопадами і хуртовинами, в горах Львівської області та у високогір'ї Івано-Франківської, Закарпатської областей значний (III) рівень лавинної небезпеки. У гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

В Україні, крім східних областей, пориви північного вітру 15-22 м/с, в Одеській і Миколаївській областях 25-30 м/с.

У західних та північних областях різке зниження температури повітря до -11 ...- 16 градусів, в Карпатах і Прикарпатті до -20 ...- 25 градусів морозу.

У Києві приріст сніжного покриву очікується в межах 10-15 см, зниження мінімальної температури до -15 ...- 18 градусів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: