У Британії через нестійку погоду зникають метелики та джмелі

Читать на русском
Нестійка погода декілька років поспіль призвела до скорочення кількості джмелів і метеликів у Британії. Про це йдеться в щорічному звіті Національного фонду Великобританії.

Нестійка погода декілька років поспіль призвела до скорочення кількості джмелів і метеликів у Британії.

Про це йдеться в щорічному звіті Національного фонду Великобританії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на espreso.tv.

М'які зими і погана погода в літній час сприяли бурхливому росту трави, що радувало фермерів. Однак трава придушувала лугові рослини, від яких залежать багато комах, у тому числі джмелі та метелики. Автори доповіді вважають, що природоохоронні організації та фермери повинні працювати разом, враховуючи інтереси один одного.

Вчені розповіли, коли земляни відчують наслідки глобального потеплінняСвіт може досягти потепління в 2 градуси – точки, при якій багато вчених вважають, що зміна клімату стане небезпечним вже в 2050 році.

У деяких районах країни відзначені серйозні зміни в місцевій флорі і фауні, пов'язані з бурхливим зростанням трави. Так, проведені в садибі Лайтс Кері в графстві Сомерсет спостереження показали, що чисельність джмелів там скоротилася в порівнянні з минулим роком на 85%.

У Пербеке, графство Дорсет, лугових метеликів виду мереживниця галатея стало менше на 73%, а метеликів синявець-ікар – на 23%.

Зими, тепліші звичайних, і холод улітку стають нормою. Як наголошується в документі, у Великобританії не було «нормального» літа з 2006 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: