Минулої зими Бюджет зекономив на субсидіях 12 мільярдів

Читать на русском
Залишки бюджетних коштів на субсидії населенню для оплати житлово-комунальних послуг за підсумками минулого опалювального сезону склали 12 мільярдів гривень.
Павло РозенкоФото: УНІАН

Залишки бюджетних коштів на субсидії населенню для оплати житлово-комунальних послуг за підсумками минулого опалювального сезону склали 12 мільярдів гривень.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає «Слово і Діло».

Як зазначив віце-прем'єр, з урахуванням більш холодної погоди в опалювальний сезон 2016/2017 реальний залишок коштів, який можна буде монетизувати, стане очевидним не раніше лютого.

«Якщо взяти попередній опалювальний сезон, у нас сформувалася серйозна сума залишків – до кінця опалювального сезону 2015/2016 ця сума склала приблизно 12 мільярдів гривень. Але чому ця сума залишків сформувалася? В першу чергу тому, що ми свідомо пішли на завищення певних нормативів споживання, щоб людям було спокійно», – сказав він.

При цьому віце-прем'єр зазначив, що в поточному опалювальному сезоні споживання енергоресурсів зросло у всіх категорій споживачів, тому варіанти їх монетизації будуть розглянуті урядом пізніше.

Нагадаємо, за оцінками Мінсоцполітики, кількість сімей-субсидіантів у опалювальному сезоні 2016/2017 складе 8,5 мільйонів, при цьому, за інформацією Мінфіну, в 2016 році бюджетні витрати на субсидії перевищать 40 мільярдів гривень.

За словами очільника «Нафтогазу» Андрія Коболєва, монетизація субсидій, яку отримує населення України від держави на покриття витрат на оплату «комуналки», дозволить запустити ринок газу для населення, в результаті чого споживачі зможуть вибирати для себе постачальника газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: