Австрія продовжить прикордонний контроль

Читать на русском
Влада Австрії має намір продовжити прикордонний контроль на своїх рубежах на необмежений час.

Влада Австрії мають намір на необмежений час продовжити прикордонний контроль на своїх рубежах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«До тих пір, поки ЄС не в змозі захистити свої зовнішні кордони, ми в Австрії будемо застосовувати заходи на національному рівні», - заявив глава МВС Австрії Вольфганг Соботка в п'ятницю, 6 січня. За його словами, для внутрішньої безпеки вирішальне значення має «знати, хто до нас приїжджає». «Ні в якому разі я не готовий йти на ризики», - додав Соботка.

На думку австрійського міністра, «повернення до Шенгену» можливо тільки при виробленні «загальноєвропейського рішення з питання охорони кордонів». До лютого нинішнього року очікувати цього не варто, «в тому числі тому, що подібне рішення повинне зарекомендувати себе на протязі певного проміжку часу», - додав міністр.

Раніше ЄС дозволив прикордонні перевірки до лютого 2017 року, висловившись при цьому проти подальшого продовження. При цьому глава МВС Німеччини, Томас де Мезьєр, під час різдвяних канікул заявив, що хотів би зберегти перевірки на кордонах ще «на багато місяців». Вперше прикордонний контроль був введений Німеччиною у вересні 2015 року через надмірний наплив біженців. Перевірки здійснювалися в Баварії на кордоні з Австрією. Далі до аналогічних заходів вдалися Австрія, Данія, Швеція та Норвегія.

Нагадаємо, німецька влада до кінця листопада 2016 року вислала з країни 23 тисяч 750 біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: