Поліція почала розслідування зникнення книг у Львові

Читать на русском
Національна поліція взялася за розслідування зникнення книг із львівської галереї мистецтв.

Національна поліція почала розслідування за заявою гендиректора Львівської галереї мистецтв про зникнення стародруків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГУ НП у Львівській області.

Головне управління Національної поліції у Львівській області 4 січня надійшла заява від генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького про проведення перевірки за фактом зникнення музейних цінностей.

«В результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання в Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького уповноваженим до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків і рукописів, що мають художню та матеріальну цінність », - йдеться в заяві.

За цим фактом порушено кримінальну виробництво за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, у Львівській галереї мистецтв зникли 95 унікальних стародруків, вартість яких може досягати десятків мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: