У Чехії ексгумували останки українського поета

Читать на русском
В Чехії на празькому кладовищі примусово ексгумували останки відомого українського поета Олександра Олеся.

На Ольшанському цвинтарі в Празі примусово ексгумували останки відомого українського поета Олександра Олеся для того, щоб поховати в його могилі іншу людину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

Повідомляється, що за чеськими законами, після поховання родичі або друзі померлих мають платити ренту за місце на кладовищі розміром у 20 тисяч чеських крон на 10 років (приблизно 20 тисяч гривень).

За словами представників місцевої української громади, донедавна ренту за могилу Олеся платив, за власною ініціативою, громадянин Чехії й виходець з України Володимир Михайлишин. Однак нещодавно Михайлишин помер і тепер його син хоче поховати батька на могилі Олеся.

Представники діаспори повідомляють, що перепоховання заплановано на 12:00 3 січня 2017 року, плани подальшого поховання останків Олеся та його дружини невідомі. Відомо однак, що могилу вже розкопали. Зараз на Ольшанському цвинтарі перебувають представники української діаспори, які чекають на консула.

Міністр інформполітики Юрій Стець зазначив у коментарі ZN.UA, що відповідні державні установи вже проінформовані про проблему й намагаються розв'язати цю проблему. Своєю чергою, на прохання про офіційний коментар Міністерства закордонних справ із цього приводу в прес-службі МЗС попросили ZN.UA направити до відомства інформаційний запит.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: