Аваков не встиг ліквідувати 60% СІЗО в 2016 році

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ провалив обіцянку щодо ліквідації 60 відсотків ізоляторів тимчасового тримання, яку мав реалізувати до кінця 2016 року.
Арсен АваковФото: УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не встиг до кінця 2016 року закрити 60% ізоляторів тимчасового тримання.

Таку його обіцянку «Слово і Діло» зареєструвало 30 травня.

«Цьогоріч ми ліквідуємо 60 відсотків ізоляторів тимчасового тримання. Залишиться тільки приблизно кожен третій, але за умовами тримання й дотримання прав людини вони відповідатимуть європейському рівню», – заявив тоді міністр, наголосивши, що до затриманих, які потраплятимуть туди, поліцейські вже не матимуть вільного доступу, оскільки вони перебуватимуть під відповідальністю окремого департаменту Нацполіції.

Обіцяні Аваковим «кіотські» авто так і не доїхали до НацполіціїМіністр внутрішніх справ провалив обіцянку щодо постачання до кінця осені автомобілів Mitsubishi Outlander для Національної поліції.

Однак коли «Слово і Діло» в грудні перевірило стан виконання цієї обіцянки, стало відомо, що закриті лише 92 з 247, тобто лише 27% ізоляторів тимчасового тримання в усій Україні. Таким чином, обіцянка Авакова про закриття 60% із них отримує статус невиконаної.

Нагадаємо, як писало «Слово і Діло» раніше, в Національній поліції так і не отримали обіцяних міністром внутрішніх справ автомобілів Mitsubishi Outlander, які мали надійти в розпорядження правоохоронців до кінця осені.

У рейтингу відповідальності чиновників Кабінету міністрів Аваков поки тримається в десятці лідерів.

Аваков не успел ликвидировать 60% СИЗО в 2016 годуSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: