Бізнесмену загрожує три роки в'язниці за забруднення повітря

Читать на русском
У Київській області поліція оголосила підозру підприємцю у забрудненні атмосферного повітря. Підприємець орендував ділянку в Київській області, де спалював автомобільні шини.
Фото: npu.gov.ua

У Київській області поліція оголосила підозру підприємцю у забрудненні атмосферного повітря.

Про це повідомили у Нацполіції, пише «Слово і Діло».

Працівники Департаменту виявлення небезпечних матеріалів та екологічних злочинів Національної поліції спільно з Державною екологічною інспекцією України виявили підприємця, який здійснював свою діяльність з порушенням встановлених правил, що призвело до забруднення атмосферного повітря.

Поліція з'ясувала, що підприємець орендував ділянку в Київській області, де спалював автомобільні шини. Чоловік не мав необхідних документів, а його діяльність призвела до забруднення атмосферного повітря токсичними продуктами горіння.

Міністр екології закликав українців не сортувати сміттяМіністр екології Остап Семерак заявив, що сортування сміття призводить до загрязняненію повітря.

Крім того, внаслідок переробки автомобільних шин сталися наднормові викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Розпочато кримінальне провадження за «забруднення атмосферного повітря» КК України. Підприємцю загрожує обмеження волі строком до трьох років.

Нагадаємо, у вересні Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що Україна лідирує за кількістю смертей від забрудненого повітря.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: