Путін не висилатиме дипломатів США і запросив їхніх дітей на ялинку

Читать на русском
Росія не висилатиме американських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Сполучених Штатів, спричинені кібератаками Росії на США під час минулих президентських виборів.
Володимир Путін

Росія не висилатиме американських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Сполучених Штатів, спричинені кібератаками Росії на США під час минулих президентських виборів.

Про це йдеться в заяві президента Росії Володимира Путіна, розміщеної на президентському сайті.

«Ми не будемо створювати проблем для американських дипломатів. Ми нікого не будемо висилати. Ми не будемо забороняти їх сім'ям і дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята. Більше того, всіх дітей американських дипломатів, акредитованих в Росії, запрошую на новорічну та різдвяну ялинку в Кремль», – розповів Путін.

Водночас застосовані американською адміністрацією санкції в Кремлі розцінюють «як провокаційні, спрямовані на подальший підрив російсько-американських відносин».

Вислані зі США російські дипломати не можуть купити квитки на літакВислані зі США російські дипломати, яких необхідно залишити країну за 72 години, не можуть купити квитки на літак, оскільки всі розкуплені перед Новим роком.

«Це явно суперечить корінним інтересам як російського, так і американського народів. З урахуванням особливої відповідальності Росії та США за збереження глобальної безпеки – завдає шкоди і всьому комплексу міжнародних відносин», – вважає Путін.

Нагадаємо, 29 грудня США запровадили щодо Росії додаткові санкції у зв'язку з хакерськими атаками під час виборів американського президента. У результаті США вишлють із країни 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Вони зобов’язані залишити країну протягом 72 годин.

У відповідь міністр закордонних справ Сергій Лавров запропонував Путіну вислати 35 американських дипломатів і заборонити американцям користуватися двома установами в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: