Місцеві бюджети отримали на 34 мільярдів гривень більше ніж у минулому році – Насиров

Читать на русском

Основним бюджетоутворюючим платежем місцевих бюджетів є податок і збір на доходи фізичних осіб.

За 9 місяців 2016 надходження до місцевих бюджетів склали понад 104 млрд гривень, забезпечивши, таким чином, приріст платежів до місцевих бюджетів на 47,4% або майже на 34 млрд гривень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, передає «Слово і Діло».

«У вересні до місцевих бюджетів сплачено 11,4 млрд грн, що майже на 43% більше від фактичних надходжень у вересні 2015 року», – пише глава ДФС.

Серед регіонів за сумою сплати податкових платежів до місцевих бюджетів перше місце займає Київ.

Основним бюджетоутворюючим платежем місцевих бюджетів є податок і збір на доходи фізичних осіб. За податку та збору на доходи фізичних осіб надходження за 9 місяців 2016 збільшилися на 18,2 млрд грн. – до 56,4 млрд грн.

«Це сталося в тому числі за рахунок легалізації зарплат», – підкреслив Насиров.

Крім того, завдяки здійсненню суттєвих кроків для легалізації ринку пального, в тому числі впровадження Системи електронного адміністрування реалізації пального, надходження акцизного податку з реалізації через роздрібну торгову мережу підакцизних товарів склали 8,6 млрд гривень. Таким чином, приріст платежів становить 3 млрд гривень.

Як раніше повідомлялося, в 2017 році в рамках реформи з децентралізації місцеві бюджети отримають додаткові 25 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що станом на 1 серпня до бюджетів регіонів України надійшло 77,9 млрд гривень, на першому місці серед яких Київ з 9,5 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: