Іде запекла боротьба та вкладаються величезні гроші, щоб ЄС змінив ставлення до Росії

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Наддержавні структури ЄС ухвалили однозначне рішення про те, що санкції не можуть бути скасовані доти, доки не буде відновлений суверенітет України як у Криму, так і на Донбасі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи зміну політики ЄС щодо РФ і продовження режиму санкцій.

«Іде запекла боротьба та вкладаються величезні гроші для того, щоб переломити хід громадської думки європейців та європейських політиків на пом'якшення позицій щодо РФ. Але в цій ситуації це радше політичні заяви», – розмірковує експерт.

«Ми пам'ятаємо, як довго ухвалювалися рішення з приводу запровадження та розширення санкцій. Так само, навіть якщо якісь зміни будуть проводитися, то вони будуть протягом року, а, може, й двох. Швидких рішень не буде», – констатував він.

Експерт розповів, чим відповість Москва на нові антиросійські санкціїПолітолог проаналізував рішення США розширити антиросійські санкції та відповідь РФ про намір діяти за принципом взаємності.

При цьому потрібно розуміти, додав фахівець, що цілком імовірною є зміна геополітичного клімату в Європі після проведення виборів в Німеччині та Франції, але це вже більше завдання ЄС.

«Все одно говорити про те, що щось швидко зміниться, не варто», – уточнив Грабський.

Резюмуючи, військовий експерт наполіг, що перш за все ми маємо розуміти, що Україна, крім українців, нікому не потрібна, й покладатися на те, що скажуть у Брюсселі або Вашингтоні, нерозумно.

«Лише від нас залежить, як буде розвиватися ситуація. Європа розмовлятиме лише із сильним партнером, який має політичну вагу. Ми поки таким партнером не стали», – проаналізував Сергій Грабський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що країни Євросоюзу та ключові міжнародні організації підтримали продовження санкцій проти РФ. Однак деякі країни регулярно виступають проти: Австрія, Італія, Греція, Кіпр та інші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: