У Луцьку видали газету шрифтом Брайля

Читать на русском
У Луцьку надрукували перший номер тижневика Сім'я і дім шрифтом Брайля. До першого номеру увійшли інтерв'ю, історії успіху, а також поради на всі випадки життя.

У Луцьку відбулася презентація першого номера тижневика «Сім'я і дім» шрифтом Брайля.

Про це повідомляє «Громадське», передає «Слово і Діло».

Цей тижневик став першою на Волині неспеціалізованій газетою для незрячих. Також нещодавно в Луцьку кілька закладів громадського харчування надрукували меню шрифтом Брайля.

З Криму йде остання україномовна газетаУкраїномовна всеукраїнська суспільно-політична літературна газета «Кримська світлиця» переїжджає з окупованого Росією півострова до Києва.

«Поштовхом до створення газети були технічні можливості, обладнання, яке з'явилося в Луцьку. Тоді ми й вирішили зробити газету доступною для тих, хто ніколи її не читав. Адже це приклад соціальної відповідальності бізнесу. Сьогодні ми раді, що долучилися до такого проекту, тому що мало хто в Україні це взагалі робить. Після нас, сподіваємося, коли й інші побачать, як це робиться, думаю, газет буде більше», – розповіла головний редактор видання Наталія Пахайчук.

До першого номеру тижневика увійшли інтерв'ю, історії успіху людей, яких свого часу спіткали серйозні життєві випробування, а також поради на всі випадки життя. Тираж першого номера газети склав 30 примірників.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко підписав указ «Про створення умов для реалізації прав людей з інвалідністю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: