Українка Ганна Музичук стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

Читать на русском
Українська гросмейстер Ганна Музичук достроково завоювала статус чемпіонки світу зі швидких шахів серед жінок.
Ганна Музичук

На змаганнях у катарському місті Доха українська гросмейстер Ганна Музичук достроково стала чемпіонкою світу зі швидких шахів серед жінок, а Василь Іванчук здобув світове чемпіонство в шаховому бліці серед чоловіків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Українка забезпечила собі перемогу за тур до закінчення турніру, ставши недосяжною для суперниць. Вона набрала 9 очок в 11 партіях і випереджає найближчу суперницю росіянку Олександру Костенюк на 1,5 очка.

Президент України Петро Порошенко привітав українського гросмейстера Анну Музичук з перемогою. «Перемога! Українка Анна Музичук стала чемпіонкою світу зі швидких шахів. Найтепліші поздоровлення нашій шахістці!», - Написав він на своїй сторінці в Facebook.

Іванчук набрав 11 очок і за додатковими показниками випередив срібного призера Олександра Грищука (Росія) і бронзового - Магнуса Ларсена (Норвегія).

В останній день змагань українець програв росіянину Яну Непомнящему, зіграв внічию з Грищуком і кубинцем Пересом Ліньяре Домінгесом, і обіграв Вішванатана Ананда з Індії і Гранта Мелкумян з Вірменії.

«Фантастичний день для українських шахів! Слідом за Ганною Музичук велику перемогу здобуває Василь Іванчук і стає чемпіоном світу зі швидких шахів серед чоловіків. Браво українським шахістам!», - Привітав Президент Іванчука в Facebook.

Нагадаємо, 29 липня 2016 року народний депутат України Євген Дейдей заявив, що шахістка Анна Ушеніна не залишиться без квартири, подарованої їй Геннадієм Кернесом за перемогу на чемпіонаті світу в Ханти-Мансійську в 2013 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: