Суд заборонив нардепу від БПП виїжджати з України через борги перед банками

Читать на русском
Апеляційний суд Києва підтвердив встановлену раніше заборону народному депутату від Блоку Петра Порошенка Івану Віннику виїзд з України.
Іван ВінникФото з відкритих джерел

Апеляційний суд Києва підтвердив встановлену раніше заборону народному депутату від «Блоку Петра Порошенка» Івану Віннику виїзд з України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Апостроф».

Таке рішення ухвалено в грудні 2016 року, напередодні новорічних свят. Нардеп спробував оскаржити раніше винесене рішення про невиїзд, але Апеляційний суд Києва не змінив свою позицію: Вінник не може залишати межі країни.

Зазначимо, що нардеп просив скасувати рішення про невиїзд, оскільки зібрався виїхати з родиною на лікування до Швейцарії. Варто звернути увагу, що Вінник увійшов до рейтингу найбідніших депутатів, а його фінансові зобов'язання перед кредиторами досягли 364 млн грн.

Таким чином, рішення Апеляційного суду забороняє народному депутату перетин кордону, в тому числі з дипломатичним та службовим паспортами, й уже направлено для виконання до прикордонної служби, а також до апарату Верховної Ради, Міністерства закордонних справ та Міністерства юстиції.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що більш ніж два роки ведеться виконавче провадження щодо стягненню з Вінника боргу перед кількома українськими та міжнародними банками. Загальна заборгованість депутата за непогашеними кредитами становить 364,4 млн грн та 110 тис. євро.

Журналісти звернули увагу, що депутат встиг переоформити все своє майно на близьких людей і навіть оформити розлучення з дружиною, що ускладнює виконавче провадження.

Разом із тим, Державній виконавчій службі все-таки вдалося розшукати та заарештувати катери народного депутата, а також виставити на торги на аукціоні арештованого майна автомобіль BMW, також куплений Вінником у кредит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: