Україна запровадила антидемпінгові мита на добрива з Росії

Читать на русском
Кабмін готує на розгляд парламенту законопроект про заходи щодо диверсифікації поставок добрив шляхом зниження ставок ввізного мита на нітрат амонію, карбамід, КАС.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України (МКМТ) запровадила антидемпінгові мита на імпорт російських добрив.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає «Слово і Діло».

«Основні висновки Мінекономрозвитку про результати антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів азотних добрив походженням із Російської Федерації свідчать про наявність факту демпінгу. Також висновки розслідування свідчать про те, що імпорт російських добрив в Україну за демпінговими цінами завдає шкоди вітчизняним виробникам хімічних добрив і несе загрозу продовольчій безпеці України», – зазначають в МКМТ.

Росія є основним постачальником добрив в Україну з часткою 80-90% від загального обсягу. Це ставить «українських аграріїв в небезпечну залежність від цих поставок у майбутньому». Тому в МКМТ наголошують на необхідності ухвалити диверсифікацію поставок добрив в Україну з Китаю, країн Близького Сходу, США та інших.

З цією метою Кабмін готує на розгляд парламенту законопроект про заходи щодо диверсифікації поставок добрив шляхом зниження ставок ввізного мита на найбільш популярні види добрив (нітрат амонію, карбамід, КАС).

Податки, мита та прибуток: бюджетно-податкові зміни. Оцінка експертаЕксперт розповів, як вплинуть зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів на економічну ситуацію та бізнес-клімат.

«Непередбачене припинення поставок російських добрив у односторонньому порядку може стати ще одним інструментом агресії Російської Федерації проти України в торговій сфері», – додали у відомстві.

До цього в МКМТ пропонують тимчасово відтермінувати запровадження антидемпінгових заходів щодо імпорту добрив із Російської Федерації, «щоб уникнути можливих негативних наслідків для аграрного комплексу, пов'язаних з їхньою дією».

Нагадаємо, що Україна обмежила ввезення м'яса птиці з Болгарії та Угорщини, оскільки на їхній території зареєстровані випадки захворювання птахів хворобою Ньюкасла.

Також із 5 жовтня набув чинності закон, який впроваджує збільшення мита на експорт брухту чорних металів з 10 до 30 євро за тонну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: