Скасування ПДВ: з 1 січня в Україні можуть подешевшати автомобілі

Читать на русском
Після Нового року в Україні на 20 відсотків можуть подешевшати автомобілі та інші товари в зв'язку зі скасуванням ПДВ.

До Верховної Ради внесено законопроект №5401, що передбачає скасування ПДВ вже з 1 січня наступного року.

Про це пише «Автоцентр», передає «Слово і Діло».

Планується, що в результаті багато товарів, у тому числі й автомобілі, подешевшають приблизно на 20%.

«Скасування ПДВ зможе побороти корупцію й зробить багато товарів, у тому числі автомобілі, дешевшими для споживача на 20%. Ініціатори законопроекту в пояснювальній записці наводять шокуючі факти. Надходження до Бюджету від ПДВ увесь час зменшуються порівняно із сумами компенсації. Цей податок стимулює корупцію контролюючих органів», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що розміри так званих «відкатів» у період із 2010-го до 2015 року досягали 60% від суми повернення ПДВ.

Вживані авто: з якої країни краще везти?В Україні вже півтора місяці діє знижена ставка акцизу на вживані авто. Звідки краще ввозити автівку тим, хто хоче зекономити і не втратити в якості, з’ясовувало Слово і Діло.

В результаті близько 70% економіки країни перебуває в тіні саме через недосконалість податкової системи.

Додамо, що законопроект №5401 «Про скасування в Україні податку на додану вартість» був зареєстрований у Верховній Раді 16 листопада 2016 року, а 21-22 листопада спрямований на розгляд до профільних комітетів.

Законопроект пропонує скасувати з 1 січня 2017 року податок на додану вартість в Україні як дискримінаційний і корупційний чинник.

Нагадаємо, в травні ВР проголосувала за зниження акцизів на вживані автомобілі. Також ВР скасувала мито на електромобілі в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: