У Німеччині провели масштабну евакуацію населення

Читать на русском
У баварському місті Аугсбург через виявлену авіабомбу провели найбільшу з часів Другої світової війни евакуацію.

У баварському місті Аугсбург провели найбільшу в післявоєнній історії Німеччини евакуацію населення через виявлену 2-тонну авіабомбу часів Другої світової війни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Влада баварського міста Аугсбурга попросили 54 тисячі жителів провести Різдво у родичів або в спеціальних тимчасових притулках. У неділю, 25 грудня, в місті відбулася найбільша за всю післявоєнну історію Німеччини операція з евакуації населення. Така необхідність виникла через знешкодження авіаційної бомби часів Другої світової війни. Знахідка важить 1,8 тонни.

Евакуація почалася о 8:00 ранку за місцевим часом.

Перш ніж почати розмінування, сили безпеки перевірили кожну оселю на наявність в ньому жителів. Район, в якому проводять розмінування, оточили близько 900 поліцейських. Як повідомляють представники влади, мова йде про британську бомбу. Контрольованого її підриву не очікується, однак можливий контрольований підрив детонатора, кажуть експерти. Роботи з розмінування тривають.

Генеральне консульство України в Мюнхені закликало українських громадян прислухатися до порад і вимог представників місцевої влади і бути пильними.

Нагадаємо, Держслужба з питань надзвичайних ситуацій України з початку року знешкодила майже 73 тисячі боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: