Радник Обами зізнався, кого США вважають більшою загрозою, ніж Росія

Читать на русском
Радника президента США Барака Обами з національної безпеки та стратегічних комунікацій назвав головну загрозу для Америки.

В інтерв'ю одного з телеканалів заступник радника президента США Барака Обами з національної безпеки та стратегічних комунікацій Бен Родс заявив, що Китай становить для безпеки США більшу загрозу, ніж Росія.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Росія в своєму роді представляє миттєву загрозу для міжнародного порядку та стабільності. Китай же є набагато більш потужною країною і набагато більше позиціонує себе як конкурент для Сполучених Штатів таким чином, яким Росія не може», - заявив він.

Ще на початку грудня глава ВПС США Дебора Джеймс назвала Росію головною загрозою для Вашингтона через ядерну зброю.

Експерт пояснив, чому США не бачать у РФ загрози безпеціПолітолог розповів про відмінності позицій у США щодо РФ та пояснив, чому адміністрація Трампа не включила Росію до списку головних загроз.

Однак минулого тижня, Адміністрація Трампа не включила Росію в список головних загроз для США.

У коментарі «Слову і Ділу» політолог Олександр Леонов пояснив з чим пов'язана така позиція та висловив переконання, що для Білого дому набагато небезпечнішою зараз є політика КНР.

«США дійсно перестали розглядати Росію як країну, яка несе пріоритетну загрозу, тому, що ні у військовому, ні в економічному, ні в геополітичному плані Росія більше не здатна створити Америці серйозні проблеми, які поставили б під удар її глобальні інтереси», - вважає він.

Додамо, в грудні США розширили санкції проти Росії через ситуацію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: