«Тітушок», які розгромили київський ринок, побили і здали в поліцію

Читать на русском
У ніч на суботу торговці зі столичного ринку Харківський побили тітушок, найнятих орендарем землі для знесення торгових павільйонів.
Фото: vechirniykiev.com.ua

У ніч на суботу торговці зі столичного ринку «Харківський» побили «тітушок», найнятих орендарем землі для знесення торгових павільйонів.

Про це пише видання LB.ua, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією видання, найнятим «спортсменам» з Дніпропетровської області та Кременчука платили по тисячі гривень на добу. На території автомийки, де вони ночували, знайшли копії паспортів цих людей.

Торговці написали колективну заяву про розгром ринку і здали близько 30 «тітушок» в поліцію. Видання зазначає, що на місце подій приїжджав начальник патрульної поліції Києва Юрія Зозуля. На даний момент на сайті поліції інформації про нічні події немає.

У КМДА відхрестилися від знесення ринку «Харківський»Київська міська державна адміністрація не має стосунку до знесення торгових конструкцій на ринку «Харківський».

Нагадаємо, вранці у п'ятницю близько 150 «тітушок» знесли частину торгових павільйонів на ринку «Харківський» (відомий як радіоринок) по вул. Ревуцького, 40 в житловому масиві «Позняки» у Києві. Глава профспілки підприємців цього ринку Сергій Єременок раніше заявляв, що адміністрація ринку намагається вижити торговців. Причина, за його даними, в тому, що на місці ринку і прилеглого озера Лебедине планують будувати житловий комплекс «Лебединий».

На сайті поліції Києва повідомлялося, що конфлікт виник між представниками ринку і суспільства, яке орендує землю. Орендар найняв людей і привіз будівельну техніку для встановлення паркану. У відповідь на це підприємці почали зводити барикади. У результаті виник конфлікт, почалася штовханина, в хід пішли цегла та вогнегасники. Також були спроби заблокувати дорожній рух. Вдень у ході бійок постраждали шестеро торговців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: