МОК дискваліфікував за допінг ще 10 медалістів Олімпіади в Пекіні

Читать на русском
МОК дискваліфікував трьох українських спортсменів за вживання допінгу на Олімпіаді-2008 у Пекіні.

Міжнародний олімпійський комітет дискваліфікував трьох українських спортсменів за вживання допінгу під час Літніх Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«МОК накладає санкції на 16 спортсменів (серед яких 10 медалістів) за недотримання антидопінгових тестів в Пекіні в 2008 році», - повідомляється в прес-релізі Комітету.

Зокрема, позитивним виявився допінг тест у Наталії Давидової, яка позбавляється бронзової медалі у виступі важкоатлетів (вагова категорія до 69 кг). Денис Юрченко повинен повернути «бронзу», завойовану в змаганнях зі стрибків з жердиною. Дискваліфікована також Віта Паламар, яка посіла 5 місце в стрибках у висоту. В аналізах всіх трьох виявлений заборонений препарат Туринабол.

Неолімпійський принцип: найвідоміші допінг-скандали в історії ОлімпіадСучасна олімпійська історія знає багато прикладів допінгових скандалів під час літніх Олімпіад, і часткове відсторонення збірної Росії – далеко не перший із них.

У списку також 4 російських спортсменів, 5 казахстанських, двоє азербайджанців, представниця Білорусі і грек.

Нагадаємо, Британський комітет з управління боксом (BBBoC) позбавив Тайсона Ф'юрі боксерської ліцензії, в зв'язку з чим той тепер не зможе брати участь в боях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: