Данилюк визначився з новою наглядовою радою ПриватБанку

Читать на русском
Міністр фінансів Олександр Данилюк назвав 7 членів нової наглядової ради ПриватБанку, які, за його словами, повинні стежити за тим, щоби банк не розгубив конкурентні переваги.
Олександр ДанилюкФото: АПУ

Членами нової наглядової ради ПриватБанку стали керівний директор Європейського банку реконструкції й розвитку (ЄБРР) у країнах Східної Європи й Кавказу Франсіс Маліж, керівний партнер Apollo Global Management Андреа Манетта, член ради директорів ЄБРР від України та екс-заступник міністра фінансів Артем Шевальов, запропонований Світовим банком фінансист Стівен Силіг, інвестбанкір і вповноважений з інвестпроектів НАК «Нафтогаз України» Сергій Алексєєнко, представник Міжнародного валютного фонду Енгін Анкчакоча, заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

Про це на брифінгу 23 грудня повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Міністр фінансів допускає об'єднання «ПриватБанку» з «Ощадбанком»Міністр фінансів України Олександр Данилюк допустив об'єднання націоналізованого ПриватБанку з державним Ощадбанком.

«Ми почали формування наглядової ради із зустрічі з Президентом і прем'єр-міністром, на якій Президент запропонував усім міжнародним фінансовим організаціям, зацікавленим у розвитку ПриватБанку, надати своїх кандидатів, для того щоб ми використовували всі можливі ресурси для його розвитку. До наглядової ради увійшли сім чоловік. Главу наглядової ради буде обрано безпосередньо самим наглядовою радою», – повідомив глава Мінфіну.

При цьому Данилюк зазначив, що терміни майбутнього продажу банку поки не визначені. «Це може бути і шість, і дев'ять років і довше», – заявив він, зазначивши, що це виключно державне рішення.

Як відомо, раніше на посаду керівника ПриватБанку була затверджена кандидатура колишнього міністра фінансів Олександра Шлапака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: