У Фінляндії почався експеримент з виплатою базового доходу

Читать на русском
В Фінляндії почався експеримент по виплаті громадянам країни базового доходу - безумовної виплати.

В Фінляндії за жеребом вибрали перших учасників експерименту з отримання базового доходу - безумовної виплати, яка замінить допомогу з безробіття, але буде виплачуватися навіть працюючим громадянам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Всього в експерименті, який почнеться в наступному році, братимуть участь 175 тисяч чоловік у віці 25-58 років, які отримали допомогу по безробіттю в листопаді 2016 року.

З 175 тисяч учасників за жеребом були обрані 2000 осіб, які протягом двох років отримуватимуть 560 євро в місяць. Допомога по безробіттю оподатковується, в результаті чого вона теж становить в середньому близько 560 євро.

Ті, хто будуть отримувати базовий дохід, протягом двох років не будуть отримувати допомогу по безробіттю. Базовий дохід не впливає на інші соціальні виплати.

Рівень доходів безробітних залишиться майже незмінним. Мета експерименту - з'ясувати, чи спонукає додатковий дохід в розмірі 560 євро до пошуку роботи.

Участь в експерименті є обов'язковою. Виплата базового доходу буде припинена, якщо учасник стане отримувати допомогу по догляду за дітьми вдома, переїде за кордон або почне службу в армії.

Раніше вперше з 2013 року Фінляндія відновила торгово-економічні контакти з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: