Микольська розповіла про підвищення квот для української продукції в ЄС

Читать на русском
Питання про підвищення квот для експорту українських товарів до країн Європейського Союзу є пріоритетним для українського уряду.

Уряд спільно з профільними комітетами Верховної Ради проводить роботу з європарламентарями для того, щоб рішення про підвищення квот для українських виробників було пріоритетним у порядку денному.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі-торговий представник України Наталія Микольська на прес-брифінгу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми зараз активно працюємо з Європейським парламентом і з державами-членами для того, щоб це рішення було ухвалено якнайшвидше. Ми очікуємо, що найближчим часом, після того як Європарламент повернеться з канікул, буде проведене обговорення всередині комітетів, і після цього ми зможемо говорити про те, що ситуація просувається», – сказала Микольська.

Український експорт знизився на 8,7% – КубівЕкспорт з України на зовнішні ринки знизився на 8,7% за підсумками дев'яти місяців 2016 року й склав $32,3 млрд.

У листопаді-грудні 2016 року Україна отримала можливість експорту нових товарів до ЄС, серед яких цукрова кукурудза, висівки, гриби, етанол і товари з групи «інші цукрові продукти».

У вересні Європейська комісія схвалила збільшення квот на мед, ячмінь, томати, соки, овес і промислові товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: