Верховна Рада ухвалила Бюджет-2017

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на наступний рік 274 голосами народних депутатів.

Верховна Рада України сьогодні вночі, 21 грудня, ухвалила Державний бюджет на 2017 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За відповідне рішення у другому читанні проголосували 275 народних депутатів, проти - 38 депутатів. За ухвалення в цілому проголосували 274 депутати.

Не підтримали Бюджет фракції «Оппоблоку» і «Батьківщини».

Заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв перед голосуванням заявив, що не збирається голосувати за нинішній проект Держбюджету, і сказав, що більшість колег по фракції його підтримає.

У свою чергу, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що РПЛ підтримує проект Держбюджету.

Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Олександр Долженков заявив, що його фракція не підтримує даний проект Державного бюджету.

У завершальному слові від парламенту глава фракції БПП Ігор Гринів закликав нардепів проголосувати за даний проект Державного бюджету.

У зверненні до народних депутатів прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що проект Бюджету пройшов всі необхідні етапи розробки та узгодження. Критиків проекту він назвав «професійними нездарами». Сам Бюджет він назвав «людоцентричним». Тих, хто відмовляється голосувати за Бюджет він назвав тими, хто голосує проти України.

Раніше в коментарі «Слову і Ділу» виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко розповів, що в Бюджеті залишається невідомим цілий ряд параметрів, і поки не представляється, яким чином вдасться все погодити не тільки до кінця тижня, а й до кінця року.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що крайнім терміном ухвалення Бюджету на наступний рік є 26 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: