Тимошенко пообіцяла «зарубати» Бюджет-2017

Читать на русском
У Бюджеті на 2017 рік не передбачені в достатній кількості кошти для реалізації нових функцій місцевої влади.

Фракція «Батьківщини» у Верховній Раді голосуватиме проти законопроекту про Державний бюджет на 2017 рік і готується перешкоджати його ухваленню.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Партія «Батьківщина» буде всіма силами перешкоджати ухваленню цього Бюджету. Ми будемо голосувати проти й ми будемо закликати всіх інших депутатів голосувати проти», –– сказала вона.

За словами лідера фракції, місцевим бюджетам надано не так багато коштів для реалізації їхніх нових функцій, тому документ не сприятиме децентралізації влади в країні.

«За різними оцінками, до 20 мільярдів гривень буде дефіцит місцевих бюджетів саме тому, що за законом їм передаються зобов'язання платити, а гроші не віддають. Тому це не децентралізація, а абсолютна централізація Бюджету», – сказала Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, наступного року уряд України передбачає зростання соціальних витрат на 23%, а мінімальна зарплата збільшиться вдвічі – з 1600 до 3200 грн, для чого в Державному бюджеті-2017 передбачені додаткові витрати в розмірі 28,3 млрд грн.

Нагадаємо, що за 11 місяців 2016 року перевиконання місцевих бюджетів становило більш ніж 4% й спостерігається постійна тенденція зростання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: