Бюджетний комітет ВР отримає нові повноваження

Читать на русском
Комітет Верховної Ради України з питань бюджету отримав ряд нових повноважень за результатами голосування у другому читанні законопроекту 5131 про внесення змін у Бюджетний Кодекс України.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету отримав ряд нових повноважень.

Про це йдеться в законі №5131 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про вдосконалення складання і виконання бюджетів)», передає «Слово і Діло».

«Чорні лебеді» української економіки в 2017 роціЧого очікувати від української економіки в 2017 році – стагнації чи потужного ривка вперед із подальшим зростанням?

Тільки за узгодженням з цим Комітетом Кабінет міністрів зможе здійснювати розподіл резерву медичної та освітньої субвенцій та визначати напрями використання таких коштів.

Зазначається, що члени Бюджетного комітету також матимуть безпосередній вплив на те, чи потраплять ті чи інші програми в перелік проектів, які будуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, адже народні депутати з цього Комітету будуть становити не менше половини складу комісії, яка буде здійснювати такий відбір.

Якщо законопроект 5131 буде підписаний Президентом України, члени комітету також вирішувати, якому саме розпоряднику бюджетних коштів передавати призначення на реалізацію інвестиційних програм за кошти Державного бюджету у випадку, якщо попередній розпорядник порушив строки розробки або реалізації державного інвестиційного проекту.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада Бюджет-2017.

Раніше експерт пояснив «Слову і Справі», що прийнятий держбюджет на 2017 рік – насамперед кошторис силовиків і «Приватбанку».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: