В ООН ухвалили резолюцію про направлення до Алеппо міжнародних спостерігачів

Читать на русском
Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію про направлення до Алеппо міжнародних спостерігачів для безпечної евакуації цивільних осіб.

Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію про направлення до Алеппо міжнародних спостерігачів для безпечної евакуації цивільних осіб.

Про це йдеться в повідомленні Постійного представництва Франції при ООН в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Рада безпеки одноголосно ухвалила французький проект резолюції про розміщення спостерігачів ООН в Алеппо», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, резолюція спрямована на здійснення безпечної евакуації, надання гуманітарного доступу та захист шпиталів.

Меркель закликала Путіна до негайного перемир'я в АлеппоКанцлер Німеччини Анґела Меркель у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним закликала його посприяти встановленню перемир'я в сирійському Алеппо та доступу волонтерів гуманітарних організацій до місцевого населення.

Нагадаємо, що домовленості про евакуацію людей зі східних районів Алеппо за останні кілька днів неодноразово зривалися. Евакуація, розпочата 15 грудня, призупинилася наступного дня через вимоги армії евакуювати із сіл Аль-Фуа та Кефрая поранених, які перебувають під облогою повстанців.

Напередодні повстанці погодилися сприяти евакуації людей із цих сіл за умови, що також будуть вивезені поранені з населених пунктів Мадая та Забадані, які розташовані поблизу ліванського кордону та оточені армією. Проте в неділю з'явилася інформація про те, що виведення людей з Аль-Фуа та Кефрая блокують ісламісти. За оцінками ООН, у цих селах перебувають 20 тисяч людей.

Зазначимо, що сьогодні Рада безпеки ООН узгодила проект резолюції про евакуацію мирних жителів з Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: