АМКУ визнав незаконним рішення КМДА про заборону продажу алкоголю вночі

Читать на русском
Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення АМКУ визнала незаконним рішення Київської міської ради про заборону на продаж алкоголю вночі.

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення АМКУ визнала незаконним рішення Київської міської ради про заборону продажу алкоголю вночі.

Про це йдеться в повідомленні відомства на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Кличко розповів, що дасть Києву заборона продажу алкоголю вночіМєр Києва Кличко підкреслив, що обмеження продажу алкоголю у нічний час – це світова практика.

«Сьогодні адмінколегія Київського обласного територіального відділення визнала дії Київради щодо ухвалення рішення №19/1024 від 22 вересня 2016 року «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об'єктах торгівлі на території Києва з 23:00 до 10:00» порушенням закону «Про захист економічної конкуренції» та зобов'язала Київраду в місячний термін скасувати вказане рішення», – йдеться в повідомленні.

На оскарження цього рішення Київрада має два місяці.

Нагадаємо, 12 жовтня набуло чинності рішення Київради про заборону продажу алкоголю в стаціонарних об'єктах торгівлі з 23:00 до 10:00.

Відзначимо, що мораторій на торгівлю алкоголем у нічні години передбачає заборону на продаж у магазинах, супермаркетах, мінімаркетах. Це обмеження не стосується ресторанів і барів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищення акцизу на тютюнові вироби не принесе бажаних доходів до Держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: