Зобов'язання «ПриватБанку» в інвалюті становлять $4,8 мільярда – Fitch

Читать на русском
На кінець третього кварталу зобов'язання ПриватБанку в іноземній валюті становили 4,8 мільярда доларів або 52 відсотки від загальної суми зобов'язань.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch оцінює зобов'язання «ПриватБанку» в інвалюті в 4,8 мільярда доларів.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає «Слово і Діло».

На кінець третього кварталу зобов'язання «ПриватБанку» в іноземній валюті становили $4,8 млрд або 52% від загальної суми зобов'язань. При цьому 4 млрд дол. із цієї суми – кошти вкладників.

На думку Fitch, влада може підтримати валютну позицію «ПриватБанку» за рахунок внеску в формі держоблігацій з індексацією до долара США для рекапіталізації банку.

Водночас поєднання дорогого депозитного фондування та портфеля держоблігацій із потенційно більш низькою процентною ставкою може чинити тиск на маржу й операційні показники банку після рекапіталізації.

Раніше повідомлялося, що наслідки націоналізації для клієнтів «ПриватБанку», які сьогодні виявилися клієнтами найбільшого державного банку країни, залежатимуть від трьох ключових факторів.

Націоналізація «ПриватБанку» була неминучою через його безпрецедентну важливість у фінансовій системі України – більш ніж половиа всіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні, є клієнтами установи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: