Кличко просить Кабмін не ухвалювати транспортну ініціативу Мінінфраструктури

Читать на русском
Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, що регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить пасажирам.
Віталій Кличко

Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, що регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить пасажирам.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт політика.

Зокрема, такі зміни передбачають скасування попереднього та додаткового обстежень автостанцій, запровадження нерегульованого підвищення станційного збору, а також визначення маршрутів і зупинок на розсуд перевізника, скасування вимог щодо своєчасної подачі автобусів і низку інших норм.

«Таке рішення може призвести до безладу в пасажирських перевезеннях, до безконтрольної діяльності нелегальних перевізників, на яку не зможуть вплинути ані центральна, ані місцева влада. Тому що, де, наприклад, гарантія, що не маючи зобов'язання узгоджувати маршрути, перевізники відразу ж не скасують невигідні їм маршрути? А визначення зупинок на розсуд перевізників призведе також до заторів на вулицях великих міст», – вважає Кличко.

Кабмін передумав ліквідувати «Укравтодор»Кабінет міністрів України скасував рішення про ліквідацію ПАТ ДАК Автомобільні дороги України.

Він зазначив, що ця ініціатива уряду зашкодить перш за все пасажирам, оскільки створить великі незручності.

«Тому, я вважаю, потрібно виважено підходити до нововведень, які стосуються інтересів і комфорту багатьох українців. І уряд не має підтримувати таку ініціативу», – підкреслив мер Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні змінять правила автомобільних пасажироперевезень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: