Поки США здають позиції, Росія стирає Алеппо з лиця землі – Wall Street Journal

Читать на русском
На думку іноземних чиновників, взяття Алеппо силами сирійського президента Башара Асада чудово ілюструє те, що Вашингтон здає позиції на Близькому Сході.
Фото з відкритих джерел

На думку іноземних чиновників, взяття Алеппо силами сирійського президента Башара Асада чудово ілюструє те, що Вашингтон здає позиції на Близькому Сході.

Про це пише видання The Wall Street Journal, повідомляє «Слово і Діло».

У статті йдеться про те, що адміністрація Обами була виключена з процесу під час нещодавніх переговорів Росії й Туреччини щодо надання гуманітарної допомоги жителям міста на півночі Сирії.

Туреччина пропонує скликати Генасамблею ООН через події в АлеппоПрезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зателефонував екс-прем'єру Португалії Антоніу Гуттерішу, який нещодавно був обраний новим генсеком ООН.

«Ми більше не ведемо переговори. Єдине, що ми робимо, – це закликаємо терміново припинити бомбардування, щоб дозволити людям виїхати. Ми підтримували цих людей і не змогли захистити їх», – говорить високопосадовець із Держдепартаменту, що займається питаннями, пов'язаними з Близьким Сходом.

На думку автора публікації, позиція США навряд чи зміниться за правління Дональда Трампа, який публічно заявляв про те, що укладе союз з російським президентом Володимиром Путіним у Сирії, щоб боротися з «Ісламською державою».

Нагадаємо, вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Путіна до негайного перемир'я в Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: