Metro розділяється на дві окремі компанії

Читать на русском
Німецький рітейлер Metro розділяється на дві окремі компанії - одна буде продавати продукти, інша - електроніку.

Німецький рітейлер Metro AG розділяється на дві компанії: мережа з продажу продуктів харчування буде називатися Metro, а рітейлер електроніки - Ceconomy.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Наприкінці березня Metro повідомила, що готується до поділу бізнесу на дві публічні компанії. В одну з них планувалося виділити бізнес з операцій оптової торгівлі і продуктів харчування (Cash & Carry, Real і ін.) У діючій компанії Metro хотіла залишити бізнес, який спеціалізується на побутовій електроніці і послуги (Media Markt, Saturn). На початку вересня ці плани були схвалені», - йдеться в релізі компанії.

Відзначається, що колишня компанія Metro AG буде продовжувати існувати, але змінить назву на Ceconomy AG і займеться продажем електроніки, йдеться в релізі. Продуктовий рітейлер буде виділено в окрему публічну компанію з назвою Metro. Кожен акціонер колишньої Metro AG отримає по одній акції нової Metro на додачу до акції Ceconomy. При цьому Ceconomy буде належати 10% нової Metro.

Збори акціонерів з питання розподілу відбудеться 6 лютого 2017 року. Для схвалення угоди будуть потрібні голоси двох третин акціонерів, представлених на зборах. Відзначається, що троє акціонерів, які в сумі володіють майже 50% акцій Metro AG, вже підтримали поділ.

«Кожна з цих компаній встановила сильну і перспективну стратегічну, оперативну і фінансову позицію; і як незалежні компанії ми прокладемо курс на стійкий і здоровий ріст», - наводяться в релізі слова голови правління Metro AG Олафа Коха (Olaf Koch).

Нагадаємо, раніше американська компанія Amazon заявила про плани придбати купити еміратського онлайн-рітейлера Souq.com за мільярд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: