Тимошенко розповіла, що буде із Савченко після виключення з фракції «Батьківщини»

Читать на русском
Лідер Батьківщини Юлія Тимошенко розповіла, що відбудеться тепер, коли дороги її фракції та Надії Савченко розійшлися.
Надія Савченко та Юлія ТимошенкоФото: Aleksandr Khomenko/ Zuma/ Global Look

Після виключення Надії Савченко з фракції «Батьківщини» вона не буде позбавлена мандата та продовжить законотворчу роботу як позафракційний депутат.

Про це повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз у неї своя дорога, і вона має право своєю дорогою йти. Партія «Батьківщина» не ініціюватиме позбавлення Надії Савченко депутатського мандата, бо люди віддали за неї голоси, й вона має право працювати у Верховній Раді», – сказала Тимошенко у спілкуванні з журналістами в п'ятницю.

Савченко хочуть виключити з комітету з питань нацбезпекиУ парламенті збирають підписи під постановою про виключення народного депутата Надії Савченко зі складу комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Разом з тим, вона підкреслила, що партія категорично не підтримує ведення прямих переговорів із лідерами самопроголошених республік Донбасу.

«Партія «Батьківщина» вважала й вважає, що жодних переговорів із терористами, які сьогодні є інструментом захоплення й окупації Донбасу, бути не може, тому що вони не є самостійними гравцями в цій війні, вони є злочинцями й мають відповідати за законом, а реально всі переговори, на нашу думку, мають відбуватися у форматі Будапештського меморандуму», – підкреслила Тимошенко, пояснюючи вчорашнє рішення фракції про виключення Савченко.

Нагадаємо, раніше Савченко заявила, що не вважає Захарченка та Плотницького терористами, тому що цей термін, на її думку, має інше визначення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: