В Україні погіршилися споживчі настрої

Читать на русском
Зниження індексу споживчих настроїв у листопаді 2016 року пов'язане з посиленням девальваційних очікувань.

Індекс споживчих настроїв в Україні зменшився на 4,1 пункту порівняно з жовтневим показником – до 47,4.

Про це йдеться в щомісячному дослідженні, яке оприлюднила компанія GfK Ukraine в п'ятницю, передає «Слово і Діло».

«Зниження індексу споживчих настроїв в листопаді 2016 року пов'язане з посиленням девальваційних очікувань. Найбільшого падіння зазнав індекс поточного особистого матеріального становища», – наголошується в прес-релізі GfK Ukraine.

Так, очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців у листопаді погіршилися: відповідний індекс збільшився на 8,9 пункту – до 164,6.

Разом із тим у листопаді очікування українців щодо можливого безробіття покращилися: індекс очікуваної динаміки безробіття встановився на позначці 143,9, що на 4,2 пункту нижче, ніж у жовтні.

За рівнем зарплат Україна остання в Європі – РеваРівень українських зарплат є найнижчим серед країн Європи. Україна прагне в Європу, а от дохід громадян геть не європейський.

Індекс інфляційних очікувань у листопаді зріс на 1,2 пункту – до 190,2.

GfK Ukraine здійснює вибіркові дослідження домашніх господарств для визначення споживчих настроїв в Україні з 2000 року. В ході дослідження опитується 1 тисяча осіб віком від 16 років.

Компанія в серпні повідомляла, що українці змушені відмовитися від великих покупок.

Нагадаємо, що з 1 грудня підвищуються посадові оклади співробітників окремих галузей бюджетної сфери, а також запроваджуються зміни до закону про Держбюджет України на 2016 рік, спрямовані на підвищення рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: