В Україні майже тисяча осіб стали жертвами торгівлі людьми

Читать на русском
Протягом останніх чотирьох років майже тисяча громадян України стали жертвами торговців людьми.

В.о. глави Національної поліції Вадим Троян заявив, що з 2011 по 2015 роки майже тисяча громадян України стали жертвами торговців людьми.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

«Ми визнаємо той факт, що насправді жертв набагато більше. Однак, на жаль, не всі з них звертаються за допомогою і захистом в правоохоронні органи», - підкреслив Троян.

За його словами, за останні 4 роки в Україні відбулося 702 злочини у сфері торгівлі людьми. Серед постраждалих - 540 жінок і 46 дітей. За результатами розслідувань були арештовані 222 особи.

При цьому заступник міністра МВС Анастасія Дєєва наголосила на важливості інформування громадян про існуючі загрози в якості способу протидії торговки людьми.

«Для МВС важливо, щоб населення в цілому, а особливо окремі групи ризику, такі як діти, молодь і жінки, володіли інструментами захисту в разі злочинного використання людей як товару», - сказала Дєєва.

Нагадаємо, співробітники Державної прикордонної служби України з початку 2016 року припинили 11 каналів торгівлі людьми і викрили 6 злочинних груп, у складі яких перебувало 12 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: