Половина переселенців не мають наміру повертатися на колишнє місце проживання – опитування

Читать на русском
Більшість переселенців не відвідували непідконтрольні території – 69 відсотків, ще 27 відсотків – відвідували своє колишнє місце проживання.

У Київському міжнародному інституті соціології (КМІС) повідомили, що 48% внутрішньо переміщених осіб не мають наміру повертатися в колишнє місце проживання.

Про це свідчать результати опитування, передає «Слово і Діло».

Опитаним переселенцям було поставлено запитання, чи збираються вони повертатися в колишнє місце проживання, якщо з'явиться така нагода. 48% – не мають наміру повертатися, 36% – мають намір, ще 16% не змогли відповісти.

Примітно, але 36% переселенців зі східних територій України планують повернуться в місце свого колишнього проживання ще до переходу непідконтрольних територій під контроль України. Ще 35% – до відновлення умов комфортного життя, 21% – до припинення бойових дій.

Результат опитування показав, що 69% переселенців не відвідували непідконтрольні території, 27% – відвідували своє колишнє місце проживання, 3% – відвідували інший населений пункт.

Як повідомляється, з 22 липня до 16 серпня було опитано 1,5 тис. мешканців громад, що приймають, і 1 003 переселенця у всіх областях, крім анексованого Росією Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики готується запустити в усій Україні повну версію реєстру вимушених переселенців.

Відзначимо, що через 2,5 року після початку російської агресії проти України динаміка й щільність розселення внутрішньо переміщених осіб постійно змінювалася. «Слово і Діло» пропонує простежити за цими змінами за період з 4 лютого до 11 серпня цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: