Сьогодні ЄС розгляне продовження санкцій проти РФ

Читать на русском
Євросоюз 15 грудня обговорить продовження санкцій проти Росії. Це питання стоїть у порядку денному саміту глав держав ЄС.

Європейська Рада планує ухвалити принципове політичне рішення щодо продовження на наступні півроку після січня 2017-го економічних санкцій щодо Росії через її агресію проти України та невиконання Мінських домовленостей.

Це питання глави держав та урядів країн-членів ЄС розглянуть на саміті в четвер у Брюсселі, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Росія не виконує Мінські домовленості. Отже, як уже було політично домовлено в ЄС, санкції будуть продовжені», – розповів дипломат ЄС.

В Австрії виступили за поступове зняття санкцій із РФВіце-канцлер Республіки Австрія Райнхольд Міттерленер зробив заяву щодо санкцій проти Російської Федерації.

Серед інших питань лідери Євросоюзу заслухають прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте щодо пропозицій уряду про завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Також у фокусі уваги Європейської Ради будуть питання міграції, безпеки, оборони, соціально-економічної ситуації в ЄС. Лідери також суворо засудять військові злочини, які здійснює Росія в Сирії проти мирного населення.

Нагадаємо, раніше лідери Німеччини й Франції прокоментували продовження санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: