Японія збирається пом'якшити санкції проти РФ – ЗМІ

Читать на русском
У четвер, 15 грудня, Японія оголосить про пом'якшення візового режиму з Росією. Про це пише газета Asahi з посиланням на свої джерела.
Сіндзо АбеФото з відкритих джерел

У четвер, 15 грудня, Японія оголосить про пом'якшення візового режиму з Росією.

Про це пише газета Asahi з посиланням на свої джерела, повідомляє «Слово і Діло».

Як пише видання, таке рішення буде ухвалене в ході переговорів президента Росії Володимира Путіна з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Пом'якшення візового режиму з боку Японії фактично «пом'якшує санкції», які були введені щодо Москви в 2014 році після анексії Криму військами РФ.

Штайнмаєр: рано скасовувати санкції проти РосіїМіністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не підтримує швидке зняття санкцій із Росії.

Також повідомляється, що зміни торкнуться довгострокових віз, термін дії яких може бути збільшено з трьох до п'яти років, що дозволить громадянам РФ багаторазово в'їжджати в Японію.

Видання Asahi зазначає, що намір прем’єр-міністра про пом'якшення візового режиму пов'язаний, зокрема, з його бажанням укласти мирний договір з Путіним. Він також пов'язаний з економічним співробітництвом, план якого прем'єр-міністр Японії представив президенту в травні цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для підтримки територіальної цілісності України Японія продовжить термін дії санкцій щодо Росії через конфлікт на Донбасі, спричинений російською агресією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: